Onyx

Onyx is een natuurlijk mineraal dat behoort tot de categorie kwartsen. Het staat bekend om zijn opvallende kleuren. Dit mineraal wordt gewonnen uit steengroeven over de hele wereld.

Onyx

Diverse toepassingen

Onyx is geschikt voor diverse toepassingen vanwege zijn aantrekkelijke uiterlijk en duurzaamheid. Het materiaal Qnyx wordt het meest gebruikt voor exclusieve interieuropdrachten.Het creëert een opvallend visueel effect dankzij zijn unieke kleur en aderpatronen. De subtiele glans en kleurschakeringen van Onyx maken het een favoriete keuze voor wie op zoek is exclusief stijlvol en tijdloos ontwerp.

Herkomst en beschikbaarheid van onyx

Onyx is een natuurlijk mineraal dat wordt gewonnen uit steengroeven over de hele wereld. Onyx staat erom bekend dat het lichtdoorlatend is en is hierdoor exclusief. Enkele belangrijke gebieden waar onyx wordt gedolven, zijn onder andere:

Mexico

Mexico staat bekend om zijn productie van groene, witte en rode onyx. De staat
Puebla is bijvoorbeeld een bekende bron van groene onyx.

Pakistan

Pakistan heeft grote deposito’s van onyx, vooral in de provincie Baluchistan. Hier
zijn diverse kleuren onyx te vinden, waaronder groen, bruin, geel en roze.

Brazilië

Brazilië staat bekend om zijn aanbod van groene onyx en andere kleuren, zoals
bruin en roze.

India

India heeft ook onyxgroeven en produceert verschillende kleuren, waaronder groen,
geel en wit.

Iran

Iran is een bron van hoogwaardige onyx, vooral zwarte onyx en andere kleuren zoals
bruin en wit.

De beschikbaarheid van onyx kan variëren afhankelijk van de vraag en de kwaliteit van het mineraal in een bepaalde regio. Sommige kleuren en variëteiten van onyx kunnen zeldzamer zijn dan andere, wat invloed kan hebben op de prijs en beschikbaarheid op de
markt.

Verschillende afwerkingen van onyx

Onyx kan verschillende afwerkingen hebben, maar de meest gekozen afwerking is polijsten omdat de kleuren hierbij het mooist zichtbaar worden.

Gepolijste onyx heeft een glad en glanzend oppervlak. Deze afwerking benadrukt de natuurlijke kleuren en aderpatronen van de steen en geeft een elegante uitstraling. Gepolijste onyx wordt vaak gebruikt voor sieraden, decoratieve objecten en aanrechtbladen.

Onyx
Chat openen
1
Scan de code
Hallo, kunnen we u helpen?